dinsdag 31 maart 2015

Windkracht 3000

Sinds mensenheugenis (lees: gisteren) waait het al en de wind lijkt niet echt te willen gaan liggen. Dit leidt tot leuk, grappige en ook wel pijnlijke situaties. Of je bent zo gek als ik en je wilt alleen maar naar de zee om daar tegen de wind in te hangen.

Er is vandaag vrij weinig gebeurd wat eigenlijk echt het beschrijven waard is. Ik ben naar Frank geweest. Had wind mee op de heenweg. Heb Frank en Gandalf en Lawart brokjes gegeven. Het bakje van Gandalf was omgewaaid, dus die moest van de grond eten. Frank had eten uit de hand gehad (hij heeft een vitaminekoek) en Lawarts bak was zwaar genoeg om zelfstandig te blijven staan. Voordat ik ze brokjes ging geven heb ik nog "even" de waterbak bijgevuld terwijl ik stond te kijken naar hoe de paardjes kuilgras stonden te kauwen, naja, een poging deden tot.
vlnr: Gandalf, Frank en Lawart in het gevecht tegen de wind om kuilgras in de mond te houdenEn gewoon omdat het kan en ik toch stond te wachten, heb ik een filmpje gemaakt
Ja, je hoort behoorlijk de wind.

Maar goed. De fietstocht naar huis was wel een beetje spannend, vooral omdat ik tegenwind had en windvlagen vanaf de zijkant. Nou heb ik een mooie stevige fiets, met bredere banden dan een gemiddelde fiets (wat altijd interessant is met fietsenrekken), maar toch had de wind af en toe wat te zeggen over welke kant we op gingen. Ik ben echt elke kant op geduwd door de wind: naar achteren, links, rechts, voren. Het was allemaal best wel spannend, maar ik ben zonder te vallen thuis gekomen.

Verder ben ik niet de enige die last had van de harde wind. De conifeer op de onderstaande foto was het zo zat, dat hij er maar even bij is gaan liggen.De cavia's hebben nergens last van. Ik wel, ik schrik van het zwerfafval dat tegen mijn achterdeur aan waait, maar goed, een beetje spanning houdt de mens scherp.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van mijn nonsense blog, volgende keer zal ik wat interessanters vertellen dan het feit dat het waait (wat echt het hele land weet)

Tot de volgende blog!

1 opmerking: