dinsdag 10 maart 2015

Dekentjes en andere cozy-dingen

Laatst was ik een dag te laat met het verschonen van de kooi. Om de cavia's een beetje te ontlasten, terwijl ik aan het lunchen was, heb ik ze een theedoek gegeven. Lee was er echt super blij mee en begon meteen te kauwen aan de deken en het dekentje ook extreem te verdedigen tegen de aanvallende partij die ook graag op het dekentje wou liggen (en misschien zelfs wel kauwen): Macy.
Mr. Lee liet zich echter nergens door afleiden en ging door met het "modelleren" van zijn nieuwe, zachte, rode bodem, dat echt ideaal naast de drinkfles en voor de voerbakken lag.

Er is over het algemeen weinig bekend over cavia's en theedoeken/dekentjes/zachte objecten. Voor zover ik weet waren ongeveer al mijn cavia's dol op zachte dingen. Zo hadden wij ooit een soort van mandje voor knaagdieren (omgedoopt tot fluffiemand) en een zacht zak (omgedoopt tot fluffiebag).

Saphira in fluffiemand
Er is nooit echt een hevige ruzie geweest over wie er in de fluffiemand mocht, daar werd de cavia die er eerder in zat gewoon uitgeduwd. Maar voor de fluffiebag was dat anders. Regelmatig waren we een cavia kwijt, omdat die achter in de fluffiebag geplet zat. En dan lag er een eigenwijze cavia voor, ongeveer zoals op de foto van Lelie.

Lelie in fluffiebag
Maar niet alleen cavia's houden van fluffie dingen, mensen zijn ook dol op zachte dekentjes, kussentjes, bedden, lakens, kleding, handdoeken (al zijn die in de schuurpapiervariant ook wel oké). Zo ben ik zelf dol op mijn antraciet kleurige fluffiedekentje die ik oorspronkelijk voor mijn exvriendje had gekocht, maar omdat hij het uitmaakte voor Kerst (ongeveer 4 dagen ervoor) heb ik het dekentje maar zelf gehouden. Hij past op geen enkele manier bij mijn kamer en ik had een rode gekocht, maar toch maar die antraciet meegenomen, want die vloekte niet bij mijn roze stoel... Trouwens, ook had ik super dure maar lekkere thee gekocht voor mijn ex, maar die heeft hij ook nooit ontvangen en nu heb ik die zelf opgedronken. Mijn moeder is dol op het groene Vitakraft dekentje, en niet omdat hij zacht is,
Puck die heftig haar dekentje verdedigd
maar omdat hij lekker warm is. Mijn zusje is dol op zo ongeveer elke zacht fleece deken. De voorkeur van mijn broertje gaat uit naar een warm vest en van mijn vader weet ik niet, volgens mij geloofd hij niet in dekentjes... (Laat de dekentjesfee het maar niet horen!)

Maar ik ben hier niet om alleen te praten over mijn lekkere zachte dekentje, maar ook over Puck. Puck is de eerste cavia die ik op een theedoek heb zien zitten met een blik die kon doden als je probeerde het dekentje af te pakken (zoals te zien is op de foto). Ik denk dat Macy ook wel zo zou kunnen kijken, als ze de kans kreeg om op een dekentje te zitten (anderen zijn haar altijd voor).

Overigens weet ik niet hoe Puck zo op het dekentje is komen te zitten, want het dekentje lag bij het houte bruggetje waaronder ze zich kunnen verstoppen of Saphira mee naar buiten ontsnappen. Maar ik denk dat het proces ongeveer hetzelfde is verlopen als bij Mr. Lee, een beetje kauwen en trekken, nog meer kauwen en trekken totdat het ongeveer zo ligt.

Er is een groot verschil tussen Macy en Puck, die twee waren sowieso al tegenpolen, maar mijn punt is: Als ik Puck in een dekentje wikkel, blijft ze zitten of gaat zelfs liggen. Wikkel ik Macy in een dekentje en ik kijk tien seconden niet, dan vind ik een leeg dekentje en ben ik Macy kwijt (in dit geval scharrelde ze over mijn aanrecht terwijl ik een druipende Lee minder druipend probeerde te maken). Lee daar in tegen moet altijd aan zijn dekentje (of trui, helaas) kauwen en trekken, of hij nou druipt of niet. Van toen hij de theedoek had, heb ik een filmpje gemaakt:
 
Hier is te zien hoe briljant meneer zijn dekentje bewerkt totdat het geschikt is om op te liggen. 

Ik hoop dat ik de fluffiebag en fluffiemand nog kan vinden en uitwassen, lijkt me zo leuk om de caafjes ermee te laten spelen. 

En met deze briljante beelden en mooie laatste woorden sluit ik deze blog af, hopelijk tot de volgende blog!4 opmerkingen: