zondag 22 maart 2015

Het mysterie van de gevallen caviaspullen

Zoals altijd maak ik de caviakooi schoon op vrijdag, en als ik dan op zondag terug kom is alles gewoon zoals het was. Alleen deze keer niet.

Ik was op vrijdagochtend naar Frank geweest, heb lekker met hem gewandeld (en met Lydia en Lawart). Het was leuk en gezellig. Frank had nog eventjes zijn halstertouw (wat eigenlijk een koetouw is) stukgetrokken en hij liep enkele passen blij los mee. Ook nog een deel van de weide opgeknapt met Lydia, wat echt snel ging met z'n tweeën. Daarna ben ik snel naar huis gesjeest om te douchen en de caviakooi te doen. Deze is netjes, samen met de afwas, schoon gemaakt.

Voor de mensen die zich een beetje zorgen maken. Ik heb een inimini aanrecht. Als er afwas staat, past de caviakooi er niet op. Dus heb ik eerst de afwas gedaan en toen de caviakooi schoon gemaakt met net geen kokend water (90 graden Celsius) en allesreiniger dat naar Eucalyptus ruikt.

Ik had er houtpellets in gedeponeerd en wat granulaat, daar bovenop een royale berg hooi met wat extra kruiden als "sneeuw" op de berg. Vervolgens de bovenkant erop, cavia's erin, eten en drinken in de kooi en alles op de bovenkant opstapelen.

De stapel op de bovenkant zag er als volgt uit: hooibak, hekje tegen het loslopen van cavia's, droogvoerbak, snoepstokkenblik. Dit was een nette, relatief stabiele stapel. Ik had nog gecheckt of het makkelijk omviel, en dat was niet zo. Dus met een gerust hart ging ik naar mijn ouders toe om daar weekend te vieren.

Het was best een druk weekend, naar de fysio, op naar een hoge school aan de andere kant van het land, voorbij mijn kamertje, om daar te kijken voor een opleiding van mijn zusje. Ik had niet zo'n zin om daar naartoe te gaan, dus ben ik even bij een vriendin langs geweest die ik al een tijdje niet meer gezien had en toevallig in dezelfde plaats als de hoge school woonde (10 minuten met de auto ervandaan). Daar lekker thee en een groene smoothie gedronken. Muffins gegeten (ssst, niet tegen mijn ouders zeggen) en daarna nog wat naar acteurs van onze favoriete serie NCIS bekeken.  Na twee uur en buikkrampen van het lachen weer naar de hoge school geweest om mijn moeder en zusje op te pikken en hoppa, naar huis.

Zondag had ik alleen maar wat opgestaan, gedoucht, gepraat tegen de vogels, geprobeerd Mix wat aan te leren, maar hij had last van zogenaamde "Voorjaarskriebels" (de zon scheen in het huis, Pepper genoot ervan, Mix werd er druk van) en wat overhemden van mijn vader en broertje gestreken. Oja, ik heb ook nog proffessioneel naar Call the Midwife gekeken, op BBC entertainment voor mijn Engels, alleen was het wel jammer (lees: makkelijk) dat er Nederlandse ondertiteling was.
Na het avondeten heb ik netjes koffie gezet en ben mijn tas gaan inpakken om terug naar mijn caafjes en mijn kamer te vertrekken.

De treinreis was saai en dat heb ik dus ook goed gespendeerd door te appen met wat vrienden, enkele mailtjes te beantwoorden en natuurlijk door naar buiten te kijken, ookal was er niets te zien want het is zowaar nacht. Ik heb wel wat aandacht op mij gevestigd door vrij luid "Ianto" te zeggen omdat Siobhan zo vriendelijk was om een plaatje van Gareth David-Lloyd op te sturen. Mensen waarderen het niet zo als je opeens Ianto zegt en glimlacht als een idioot. De busreis was bewogen, ik moest staan en ik ben niet goed in het bewaren van mijn evenwicht, het voorkomen van het rondvliegen van mijn rugzak met caviavoer door de bus en appen met mensen, dat ik dus een beetje het middelpunt van de bus was waar iedereen naar keek, buiten het feit dat ik een paar keer moest lachen.

Toen ik dan eindelijk in mijn kamertje kwam, de lichten aan deed, begroet werd door twee "hongerige" cavia's, zag ik de ravage in mijn kamer. Ik snapte er niets van. Alles was zo precies zoals het was, behalve de caviakooi. Het zag er zo uit als op onderstaande foto.

De chaos toen ik thuis kwam inclusief onschuldig kijkende cavia's
Ik moet zeggen dat ik zeer verbaast was en ook wel een beetje opgelucht dat er niets op een cavia is gevallen. Op de foto zie je ze een beetje onschuldig kijken, maar de mogelijke hypotheses wijzen toch wel wat anders aan.

Er zijn 5 hypotheses mogelijk:
  1. De buren hadden een wild feest
  2. De cavia's hadden een wild feest
  3. Er was ruzie om de dominantie
  4. Er was ruzie om wie er als eerste mocht zeuren om eten
  5. De cavia's wouden een andere knabbelstok omdat de groenteknabbelstok niet lekker is
De uitwerking van de theorieën:
Hypothese 1: De buren hadden afgelopen weekend een wild feest gehad. Ik denk niet dat deze  hypothese waar is, omdat mijn buurvrouw al naar haar ouders was toen ik de laatste dingen in mijn tas deed om naar mijn ouders te gaan
Hypothese 2: Mijn cavia's houden niet van feesten, daar zijn ze veel te serieus voor. Vooral Macy is daar te serieus voor. Mr. Lee zou het nog wel grappig vinden, maar die zit ook niet voor niets in zijn tweede popcorn-fase ( = midlife crisis)
Hypothese 3: Het is mogelijk dat er ruzie was om dominantie, aangezien Macy regelmatig laat weten aan Mr. Lee dat zij de baas is, terwijl Mr. Lee alleen maar iets wil, meestal eten. Ze ruziën 's nachts wel eens om wie waar mag liggen.
Hypothese 4: Als deze hypothese waar is, dan heeft Mr. Lee gewonnen, wat onwaarschijnlijk is, aangezien er vaak over hem heen gelopen wordt, als het gaat om wedstrijdjes of dominantie voor iets. Dus dit kan eigenlijk ook niet.
Hypothese 5: Mr. Lee kijkt al een tijdje (ongeveer 2 weken) verdrietig als het gaat om zijn knabbelstok. Deze smaakt niet naar paardenbloem of popcorn (ja, je hebt knabbelstokken voor cavia's met popcorn, zie foto).  Maar ik twijfel sterk of hij weet dat het in het metalen blikje zit,
Popcornknabbelstok
die momenteel niet dicht wilt omdat er veel kerstsnoep voor de caafjes in zit. Maar als hij zo graag een andere knabbelstok had gewild, waarom heeft hij het dan niet gewoon aangegeven (soms doet hij dat vrij precies en heel frequent als er geen verandering is)

Het echte antwoord zullen we nooit weten omdat ik er niet bij was toen het gebeurde, maar ik hoop wel dat het niet nog een keer gebeurt, want ik was er wel van geschrokken.

Maar ik duik nu lekker mijn bedje in, tot de volgende blog!

P.S. Er is niets gestolen, dus het waren ook geen inbrekers.

2 opmerkingen:

  1. Misschien spookt het wel, of weaping angels :-) of kieskeurig recht gestapeld enz enz

    BeantwoordenVerwijderen