woensdag 11 november 2015

Knuffelbeer

De laatste tijd ben ik hard aan het werk voor de universiteit en heb ik wat minder tijd voor mijn harige monsters (waarvan er één dus vooral harig is en de ander vooral een monster en ja, ik heb het over mijn cavia's). Nou vindt Macy het allemaal wel best, ze heeft Mr. Lee nog en al het voedsel dat ik achter laat in de kooi. Mr. Lee is er minder blij mee.

Nu is Mr. Lee altijd al erg betrokken met mijn activiteit in mijn kamer. Hij wordt zelf ook actief als ik actief ben, het is een beetje een troost voor als ik aan het opruimen ben. Maar nou ben ik de hele dag weg, sta 's ochtends vroeg op, kom 's avonds laat thuis en als ik dan thuis kom, duik ik, na het eten geven van de caafjes, meteen mijn bed in. Mr. Lee is blij met eten, minder blij met de verminderde aandacht.

Nou was ik gisteren thuis na een lange dag, het was al 22:30 uur toen ik mijn kamer in liep. Ik heb als eerste de caafjes eten gegeven, gewacht totdat het eten minder interessant werd en toen even de caafjes geaaid. Mr. Lee als eerste. Hij was niet blij met het feit dat hij eerst opgetild wordt (hij is wel braaf, maar moet er altijd even om mopperen), maar op schoot was hij blij. Mr. Lee is enorm van de knuffels, aandacht, aaien en gewoon naar zijn baasje kijken terwijl hij ook de voerbak leeg eet. Nou begin ik een beetje verkouden te worden en moet ik af en toe hoesten, dus dan stop ik ook met aaien: vrijwel meteen begint hij dan rond te kijken, beetje timide als ik hoest, maar daarna nieuwsgierig met zo'n blik van: "He, waar is mijn baasje nou?" Af en toe meldt hij ook dat het goed gaat door mijn hand te likken.

Macy is daarentegen heel anders, ze is minder met mij betrokken, weet wel wanneer ik opsta en dus actief begin te worden, dan kan ze om eten schreeuwen (het is niet echt meer roepen bij haar). Ze ontspant zich wel op schoot, maar eigenlijk maakt het haar allemaal niet zo veel uit.

Maar al met al is Lee dus een echte knuffelbeer en Macy gewoon een cavia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten